Buxusrups 2019

Verschillende buxussen in de tuin, waaronder een haagje in de vorm van een rups gesnoeid. Al in 2008 schreef ik een stukje over dit haagje, dat toen aangetast werd door een buxusschimmel. Een van de ‘segmenten’van de rups weggehaald, en het haagje groeide weer mooi uit. In 2015 schreef ik weer een blogje, weer de schimmel in combinatie met markeringen van diverse katten. Ook deze aanslag overleefde het haagje. Maar nu lijkt het dan toch gedaan. De tweede generatie echte rupsen in 2019 hebben de aanval ingezet op de rupsvormige haag. Dat gaat niet meer goed komen. In ongeveer 2-3 weken… Nog even doorknagen en hij is leeg.

Dit najaar ga ik een flink deel van de busxussen verwijderen, wordt een hele klus. Ben nog aan het overwegen of ik een stuk zal laten staan, als experiment. Om te kijken of er een nieuwe evenwicht gaat ontstaan tussen buxusmot en koolmees.

Heeft iemand daar ervaring mee?

2 thoughts on “Buxusrups 2019”

  1. Hallo Tineke,

    ook bij ons was de buxusmot aangekomen. Zodra ik het zag, heb ik de hogedrukspuit op de planten gezet. Vervolgens de heg geknipt en nogmaals mishandeld met de hogedrukspuit. Volgens mij heeft het geholpen. Buxus ziet er weer prima uit. Ik moet wel zeggen, dat ik figuratiever haagjes heb; ik kan er van alle kanten goed bij komen met de hogedrukspuit.

    Groetjes, Ima (vriendin van Jitske)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *