Over houtwallen (1)

Eddy heeft deze week de appelboom fors gesnoeid. Al een paar jaar bloeit de boom fraai, om dan kort na de bloei te verwelken: alle uiteinden van takjes en de bloemrestjes verschrompelen. Nauwelijks appels dan ook. Een paar kleine appeltjes die al vroeg in de zomer afvielen. En dat terwijl de appelboom van buurman Jan dit jaar een ‘bumper crop’, echt een overweldigende hoeveelheid appels geeft. Hij kan er niet tegen aan rapen, weggeven, aan de kant van de weg zetten, appelmoes van maken, in de kelder bewaren, en in de schuur voor de vogeltjes.

Houtwal rechts, 2 meter hoog

Na het snoeien van de appelboom lag er een grote berg takken omheen, die ik op de houtwal ging stapelen. Deze houtwal, rechts achter in de tuin is inmiddels een meter of 2 hoog. Was tuintrap bij nodig. Mooi ook dat ie al aardig begroeid raakt met klimop. Is wel inmiddels bijna vol. Eigenlijk moet ik er een keer op gaan staan, beetje laten inzakken, maar dat zal niet mee vallen door de overhangende takken van de bomen en klimop in de boomwal.

De andere houtwal, links achter in de tuin is ongeveer 1,5 meter hoog, en ook tamelijk vol. Als ik holle bloemstengels afknip, maak ik er kortere stukjes van die ik horizontaal in de zijkant van de houtwal steek. Voor kleine beestjes.

Houtwal links , 1,5 meter hoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *