Hortensia’s

Vanaf hoogzomer tot heel ver in het jaar kun je genieten van de bloemen, of eigenlijk bloemhoofden van hortensia’s. In november niet meer de volle, sappige bloemen en felle kleuren, maar zachtere kleuren als oudroze en blauwgroenig. Langzaamaan dunnen de de bloemhoofden ook steeds verder uit, soms zelfs tot ragfijne netwerkjes van nerven. Hoe dan ook, sierraden voor de novembertuin, waar de bloemen inmiddels in de minderheid zijn.

Boerenhortensia
Paardenkop
Hortensia Ma

2 thoughts on “Hortensia’s”

  1. Hoi Marian
   Inderdaad Hortensia stekken van de twee struiken in mijn moeder’s tuin.
   Zie o.a. blogje van 28 juli van dit jaar.
   Deze twee hortensia’s krijgen ook in de droge zomers water, als dierbare herinnering aan mijn moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *