Strijd

Vandaag een heroische strijd geleverd met een enorme pol hangende zegge. Hij staat al een paar jaar in de voortuin, en is inmiddels vrij kolossaal.
Uiteindelijk ruim twee uur bezig geweest om de pol eronder te krijgen. Eerst met spa en spitvork (voorzichtig wrikken, altijd risico dat de steel van zo’n gereedschap breekt. Toen met heggeschaar de pol eerst wat gekortwiekt, zodat ik beter zicht had. En een emmer vol met het afgeknipte blad afgevoerd. Na ruim een uur kwam de pol los uit de grond. 30 cm diep gat. Met schep en krabber zoveel mogelijk aarde uit de pol geklopt, ook om hem op te kunnen tittel. Tussen de wortels zaten allerlei krokusbolletjes, die ik er voorzichtig tussen uit peuterde.
Het gat aangevuld met een grote emmer tuingrond en een emmer compost. Volgende keer verder. Even bedenken wat er neer te zetten.
Ik twijfel tussen blauwe knoop, heb ik een paar pollen van in een emmer staan, of een zakje akkerbloemen zaaien. Ik heb zelden een kaal stuk in de tuin , dus wilde bloemen zaaien komt er meestal niet van.

Stukje voortuin opnieuw ingeplant. Hier stond buxus en een denneboom. De grote pol hangenze zegge stond ongeveer 1 meter rechts van de taxus (buiten beeld).

Dit is zo’n voorbeeld van een tuinklus die ik ‘even’ dacht te doen. Duurde een stuk langer dan gepland. Maar ondertussen ook een aantal pollen boszegge verwijderd, ook van die enorme uitzaaiers, en een paar zurings.
Pfff. Warm vandaag, dus voor het eerst hoedje erbij en in T shirt staan scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *