Tuinplaatjes van de week

Fijn als witte kant
Ooit meegenomen van een plantenruil, als rozetje. Naam weet ik niet meer, maar het is wel een vast plant. Aan de voet van een rode roos, een wolk van witte schermpjes. Eens kijken of er zaad gevormd wordt na de bloei. Best ruimte voor meer.
De pracht van de eenvoud.
De enkel, open bloemen van de egelantier. Wist je dat het blad van de egelantier, beetje blauwe glans over het groene blad, naar appeltjes ruikt?Of eigenlijk meer naar appelshampoo. Zo kan ik ze altijd herkennen als ik een roos tegen kom met de kleine blaadjes: Blad even tussen je vingers kneuzen en ruiken.
Coupe soleil
In de namiddag met het strijklicht van de zon, lijken de pollen stipa tenuissima wel een gouden gloed te hebben. Zachtjes wiegen de grasjes in de wind. Op de voorgrond van de foto, maar ook de gouden
Kleine reus.
Het driejarige reuzenslangenkruid, hebben we een aantal jaar geleden bij een tuinreis in Engeland gezien. Echium pininana. Een enorme bloemstengel tot wel 3 meter hoog. Hier in de tuin in de pot wat zieltogend, dus najaar vorig jaar maar in de grond in de tuin gezet. Niet winterhard, maar ja, binnen overleefde ie ook niet goed. Warme winter, overleefd.En nu in bloei. Fraai, dat zeker. Hoog? Neeuh, centimeter of 40 heeft ie gehaald.

2 thoughts on “Tuinplaatjes van de week”

  1. Hallo Tineke,
    Kan dit witte schermbloempje Baltische Peterselie zijn misschien?
    En had je nog de Ossetong van mij willen hebben? Dan zorg ik dat je die nog een keer krijgt tzt.
    Groeten van Sjoerdtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *