Groot Avondrood

Groot Avondrood

Jaren geleden eens een rups van groot avondrood in de tuin gevonden. Een joekel van een rups, die niet voor niets olifantenrups wordt genoemd. De vlinder, een nachtvlinder, kende ik alleen van plaatjes. Tot gisterochtend, toen zat ie op de binnenkant van het glazen dak van ons terras. Ladder erbij om hem van iets dichter bij te fotograferen. Net een plaatje gelukt en toen vloog ie weg.

De avond ervoor, was het tot heel laat ’s avonds warm en we zaten tot het dondekr worden buiten. Te kijken naar de vleermuizen die rondjes vlogen vlak voor het terras langs ook. Even dachten we dat een vleermuis onder de overkapping van het terras was gevlogen, zo’n grote schaduw van een fladderend beest boven ons hoofd. Dat was aan de vorm te zien duidelijk een grote nachtvlinder, we zagen alleen het silhouet in het halfdonker.
Dat zou best wel eens een groot avondrood kunnen zijn, zeiden we tegen elkaar. En de vlinder vloog weer weg. Dat was vrijdag avond. En zaterdagochtend zat dit exemplaar onder de overkapping.

De rups zit op fuchsia, kattenstaart en waterdrieblad. We hebben alledrie in de tuin, vooral veel kattenstaarten. Toch maar eens goed in de gaten houden of daar aan geknaagd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *