Nieuw stukje voortuin (3)

In maart in de voortuin een klein stukje tuin opnieuw ingeplant en ook in mei er een stukje over geschreven. Nu is het weer drie maanden later en is nergens meer aan te zien dat dit deel eerder dit jaar kaal was. De lage herfstasters zijn mooi bossig geworden en gaan over een paar weken bloeien. Die heb ik speciaal aangeschaft om laat in de zomer/ begin herfst nog bloeiende planten voor bijen en vlinders te hebben. In maart had ik een paar van de lage herfstasters gedeeld en 5 stukjes in potjes gezet, beetje risicospreiding voor het geval de slakken zich er te goed aan zouden doen.

En kort geleden (voor de hittegolf) heb ik de lage asters, en daar achter een rij hoge asters in een nieuw stukje border in de zijtuin gezet. ook hier zie je het verschil in omvang en groeikracht tussen een plant in pot(je) en een plant in volle grond. Plantjes in 9×9 cm potjes opkweken en laten aansterken in voorjaar en begin zomer is prima, maar als ze er dan nog langer in blijven, dan wordt het lastig voor de plantjes: honger en dorst, als je even niet oplet. Ik probeer de plantjes dan ook in de loop van de zomer in de grond te zetten of weg te geven. Lukt gedeeltelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *