Moddersoep?

Een emmer vol met modderig water, met allerlei mosjes erin drijvend en een dikke laag blubber. Een zeef er schuin in. Hoezo? Wat wordt hier gebrouwen?

Onze bijkeuken heeft geen regenpijp.

Het water loopt aan de buiten kant langs een verticale zinken goot naar een putje. Dat putje is afgedekt met een rooster en daarop een laagje grind. Eens in het jaar (of paar jaar) is het nodig dat putje schoon te maken. Dat heeft Eddy deze week gedaan. Er was ondertussen zoveel blad, aarde, mosjes en zand tussen het grind gekomen, dat er een wasbeurt nodig was: nu hebben we dus weer gewassen grind

Links zie je het gewassen grind, moet alleen nog een beetje verspreid worden.
Het is weer die tijd van het jaar: met hogedrukspuit het terras schoonmaken . Ik probeerde een schrobber met sodasopje, maar dat schoot niet op. En nu weer fijn zand tussen de kiertjes van de tegels vegen, dan kunnen de stoelen en tafel weer naar buiten.
Het wordt lente komende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *