Wolfsmelk – twee kleuren

Nu is toptijd voor euphorbia’s in de tuin. Met hun sprankelende geelgroene bloeiwijze. Vooral als de zon erop schijnt bijna lichtgevend. Als je deze blog al langer leest, heb je vast al eens foto’s gezien van de kraag van euphorbia cyparissias, cipreswolfsmelk, langs ons huis. Erg mooi nu. In deze tijd van het jaar hangt er ook een zware honinggeur omheen. Ik vind dat heerlijk, Eddy vindt ze stinken . Dit is een inheemse soort, die onstuitbare woekerneigingen heeft, dus niet handig in de border. Maar zo langs het huis…. prima te doen. Eddy zit er als een havik bovenop als de wolfsmelk verder het grindpad opgaat. Laat je hem gaan, dan is de band volgend jaar twee maal zo breed, en over 5 jaar is de hele oprit vol. Dus: mooi, maar goed in de gaten houden.

Deze kleur geel-groen kom je veel tegen bij wolfsmelken, maar een paar euphorbia’s doen eens wat anders. Zoals deze euphorbia griffithii ‘Fireglow’ in de achtertuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *