Aardbeien, heg, kliko en poes

Wat hebben deze vier woorden met elkaar gemeen?
De verbinden factor is : de buren.
Of eigenlijk de buren op vakantie.
Dan zorgen wij voor post, plantjes en poes.

Als het niet te warm is komt poes Flock op het bankje in onze serre slapen.

De buren hebben altijd veel bloeiende planten in bakken en potten. Die moeten flink bewaterd worden als het heet is. Dit jaar hadden ze ook veel aardbeien in potten. Dus elke keer als er weer wat rijp was gingen die mee naar huis: voor in het ontbijt of op een beschuitje.

De heg uit dit stukje is de beukenhaag tussen ons en de buren. De buurman had zijn kant en de bovenkant -zover hij kon rijken- al gedaan twee weken terug. Dit weekend ging Eddy aan de slag. Eerst inspectie of er nog een actief merelnest was (niet gevonden), toen vooral de bovenkant. Ziet er weer keurig uit. De zijkant lichtjes bijgewerkt dit jaar.

Tot slot de kliko. Op de een of andere manier dacht ik dat morgen -maandag- de groen kliko wordt opgehaald. Dus zowel onze kliko , als die van de buren, hutje mutje vol met allerlei snoeisel. Beide kliko’s stonden al op de oprit klaar om voorgezet te worden. Totdat Eddy begin van de avond zei: “ik zie allemaal grijze kliko’s buiten staan…“.
Tja, verkeerde kliko gevuld. Toch maar voor het buiten zetten een deel van het groene spul van de groene naar de grijze overgedaan…

NB. De buren zijn inmiddels weer thuis.
Poes weet nu even niet welke kant op te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *