Foltz

Afgelopen vrijdag eind van de ochtend naar Jitske: tijd voor een tuinbezoekje. En tegelijkertijd een kwekerijbezoek. We gingen naar Tuingoed Foltz in Meeden. Veel vaste planten en ook bijzondere/ exotische planten. Soms -op open dagen – kun je over de koppen lopen, nu was het heerlijk rustig. We werden welkom gekraaid door een haan die op een stoel zat met zijn fluffy dames om hem heen. Dat geeft wel een gemoedelijk gevoel, de kippetjes die her en der door de tuinen liepen.

Het voorstuk bij de grote schuur/ winkel (met bric a brac) is vooral kwekerij met de planten voor de verkoop. In het stuk erachter staan alle planten in de volle grond. De moerbedden, waar stekken genomen worden in het voorjaar om te vermeerderen. Ook zijn daar voorbeeldtuinen aangelegd, zoals de prairietuin en (mijn favoriet) de schaduwtuin. In de schuur waren zelfs nog zwaluwen met jongen in het nest.

Na anderhalf uur rondkijken en kuieren het meegebrachte boterhammetje genuttigd en toen een karretje gehaald. Want ja, we wilden natuurlijk ook wel een plantje meenemen… Op de foto met het karretje zie je de gecombineerde oogst van Jitske en mij. Met voor Jitske een serie grasjes, een vijftal crocosmia’s (waaronder de fraaie Emilie McKenzie) die nu bloeien, een stuk later dan de c. Lucifer die al een tijdje uitgebloeid is, en knalpaarse kattestaarten. Voor mij weer een flox (wat hebben ze er veel!) en strobilanthes, een bijenplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *