Laatste kans voor lockdown

Zaterdagmiddag zoemde het al rond. Om 19:00 zou er een nieuwe persconferentie van premier en minister komen vanwege de zorgen om de snelle verspreiding van de omicron variant. Veel van de maatregelen werden in de loop van de dag al helder maar dat mocht de pret niet drukken. Aangename temperatuur en flink wat mensen op straat. Niet zo extreem als die foto gister van een kapper waar je zonder afspraak terecht kon: buiten een rij van wel 100 mensen!

Bij de levende kerststal op het pleintje bij de oude dorpskerk was het reuzegezellig. Ouders met kindertjes, opa’s en oma’s. Afstand ? Hmmm. Wel buiten. Vanaf vandaag boel weer op slot. Hortus dicht, winkels dicht, musea dicht. Alle live afspraken (had ik op dinsdag en woensdag gepland) heb al weer afgezegd of omgezet naar online.

Gister overwogen om nog even snel naar de Hortus te gaan. Maar we hadden ’s ochtends al wandeling gedaan en ’s middags toch nog even lekker de tuin in. Blaadjes vegen, grasjes trekken en begoniaknol en dahlia’s in de kelder gezet. Vandaag ook nog een uur of twee buiten. De geurgeraniums (citroen en pepermunt) zijn nu van de serre naar de bijkeuken of naar de eetkamer verschoven. Een stapje verder naar binnen. De bruine rups die ik in een van de planten tegenkwam heb ik buiten gezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *