Verrassing

Op 31 december de laatste tuinklus van 2021: het snoeien van de druif over de pergola. Onder de pergola is een perkje met een grote paardekophortensia, maar ook wat lage planten. Bij het opruimen van de afgeknipte druiventakjes trok ik meteen wat van de uitlopers van de grote maagdenpalm uit. Die heeft de neiging een lange uitlopen zeker een halvemeter verderop weer te laten wortelen en dan komt daar een nieuwe plant. daarmee andere planten -als je niet uitkijkt- wegconcurrerend.

Onder de pergola groeien bijvoorbeeld twee verschillende helleborussen, een dubbele witte en een enkele soort met grote roze bloemen met donkerrode stippen. Tot mijn verrassing stonden er allemaal kleine helleborus zaailingen onder. Altijd spannend hoe die dan weer bloeien. Ze komen meestal niet soortecht terug. Ik zal er een aantal verplaatsen, deel in potten zetten. En dan maar afwachten. Het duurt een aantal jaar voor ze voor het eerst bloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *