De tweede storm – Eunice

Drie stormen op een rijtje. De eerste van woensdag- op donderdagnacht hebben we vooral gehoord: geloei door de struiken en bomen in de achtertuin. Van die van donderdag heb ik in de ochtend ‘last’ gehad: het fietsen naar EnTranCe, op de Campus Groningen was hard werken. Normaal drie kwartier, nu ruim een uur, en het stuur stevig vasthouden.
De tweede, Eunice, van vrijdag op zaterdag, werd aangekondigd als de zwaarste storm van de laatste decennia. Uit voorzorg haalden we de tuinstoelen binnen. Alle losse plantjes in potten zette ik in beide schuren (tussen de 100 en 150…), in grote emmers ‘opgestapeld en in de kruiwagen. Windstoten waren spectaculair, we hoorden een kliko omgaan, bleek die van de buren te zijn.

Zaterdagochtend een rondje door de tuin. Niets aan de hand, een paar dode takken uit de wilg, en een heleboel afgebroken twijgjes her en der. Bij de buren was kapje van een schoorsteenpot afgewaaid en lag een dakpan scheef.

Op andere plekken in het dorp meer schade. Veel bomen om. Vannacht komt storm drie over.

Laatste foto: op de achtergrond zie je nog een diagonal boom, die is in zijn buurmanboom blijven hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *