Verticuteren

De buurman was aan het zoemen in de tuin. Klonk toch anders dan zijn grasmaaier. Even door de nog kale beukenhaag heen gekeken. Hé, Reint heeft een verticuteer-machine geleend voor zijn grasveld, zei ik tegen Eddy. Ik wandelde even naar hem toe, om te vragen of we het masjien mochten lenen voordat hij het terugbracht. Het zat net anders. Hij had hem gekregen, dus vanaf nu is er altijd een te lenen verticuteer machine bij de buren. Best handig. met onze mosveldjes. De zon scheen lekker, dus eerst het lange gras een beetje laten opdrogen, toen begin van de middag, de eerste maaibeurt met de grasmaaier. En daarna met de verticuteerder erover. Enorme bergen mos kwamen er van af. Het grote grasveld ziet er wel goed uit. Het zijgrasveld bleek een mosveld, met nauwelijks een spriet gras. Tja, dat wordt dan kaal… Beetje bijzaaien.

Een deel van het droge mos heb ik een een korf van gaas in de hazelaar gehangen. Kunnen de vogeltjes hun nestjes mee aankleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *