Stukje tuin 5 juni

Vandaag was het niet koud, wel overwegend bewolkt, afgewisseld door zon door een dikke melkachtige hemel. Na het opbinden van de tomaten, en het slakken vangen tussen de planten in potjes op verschillende plekken in de tuin, tijd voor een klein stukje nieuwe border.

Ongeveer 1 vierkante meter, vanaf het terras gezien aan de overkant (de noordkant) van het grasveld achter. In een al eerder vrijgemaakt stuk plantte ik de eerder opgepotte helianthus lemon queen uit, inmiddels 30-40 cm, hoog. In het voorjaar had ik 6 stukken helianthus opgepot, en de rest gedeeld en weer terug geplant waar ze stonden. De meest daarvan zijn niet door het slakkengeweld heen gekomen, op de beschaduwde plaats waar ze staan. Spannend of de opgekweekte planten het wel gaan redden… De helianthussen staan net links van het stukje tuin op onderstaande foto.

En dan te bedenken dat er vroeger een gigantisch bos helianthussen op deze plek stond. Ik zoek nog even een foto op. Maar toen was de roos ook nog niet zo uit de kluiten gewassen. –> zie onder.

Iets meer naar voren weer een flinke pol met spaanse boshyacint opgegraven (bakken vol bollen inmiddels in de verre schuur), en nogal woekerende planten weggehaald. In het maagdelijke , kale stukje border (en gortdroog), een palet van plantjes uit onze verzameling neergezet.

Midden achter: bieslook in pot, tijdelijk als anti kattenkeutelplek
Links achter(lichtgroen): citroengeranium
Midden voor: 5 x rudbeckia goldsturm
Rechts voor Bieslook en uiterst rechts oregano’s
Helemaal voor: paar zaailingen cerinthe major.

Op de plek van de pot met bieslook had ik een aantal; floxen bedacht, ik heb laatst van Eef een bak meegekregen. De planten in die bak vandaag ontdaan de oude wortelstokken en ongewenste inwoners, en toch nog maar even afzonderlijk opgepot. Nog een beetje aansterken. En dan over een paar weken, als de bieslook is uitgebloeid, de floxen erin. Roze moeten ze zijn.

Oude foto: september 2009, de enorme bos helianthus, volle zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *