Rood fluweel

Vorig weekend fietsrondje langs (de tuin van) Ina en Rindert. Regelmatig geweest, een mooie tuin die een doorkijkje heeft naar de weilanden en ruige graslanden naar het westen. Omzoomd door paar bomen en struiken, als een soort landschapsschilderij. Verder veel rozen (nu in bloei) en ander mooi spul. Zoals een twee jarige teunisbloem, die niet citroengeel, maar wat donkerder geel schijnt te zijn (meer als de vast teunisbloem). De uitgebloeide bloemen verkleuren dan een beetje naar oranjegeel. Rindert had deze eerder bij iemand anders in de tuin gezien, kreeg wat zaad mee, en is maar wat trots op de grote plant die nu tussen de stenen van het terras staat te bloeien. Her en der staat een zaailing, maar met de lange penwortels zijn de teunisbloemen (nu) niet makkelijk te verplaatsen. Makkelijker is zaaien. Afgesproken dat Rindert wat zaad voor mij verzamelt. Zie foto 1 en 5.

De roos tegen de schuur/ garage was prachtig donkerrood, fluweelachtig. Moeilijk op de foto te krijgen, zeiden we tegen elkaar. De kleur komt meestal niet mooi uit (kleuren lopen een beetje dicht), vaak ook bij knalgele bloemen. Maar deze keer lukte het wonderbaarlijk goed šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *