De tuin van T&T

Vandaag was een mooie dag.
Ik kon weer een paar emmers planten kwijt.

Bij Thomas en Tanja, die recht tegen over wonen. In april had ik al een keer een stuk in de voortuin volgezet met planten, die in middels goed zijn aangeslagen. Andere delen van de tuin waren nog niet beplant, veel kale grond, en dus behoorlijk vol met allerlei onkruidjes. Thomas en Tanja waren gister en vandaag flink bezig met wieden. Vandaag was er een fors stuk van een border, 1.20 meter breed, en langs de hele zijkant van het huis, leeggemaakt.

Samen met Tanja zette ik alle planten erin. Eerst even, a la Monty Don, de planten in de border zetten. Nog een beetje schuiven indien gewenst, en dan planten. We begonnen met de bollen van de boshyacint (donkerpaarse markering, losse figuurtjes). Ik had een hele bak vol. Steeds een handje uitstrooien, en daar waar ze vallen in de grond zetten Toen twee molinia’s (grassen met hoge dunne aren; een paar zijn geknakt toen Bobbie, een van de honden, enthousiast kwam kijken wat we dede; groene cirkels/ellipsen). Er tussen in euphorbia ‘fireglow’, voor het raam (oranje cirkels); en links en rechts een aantal stengels van de roze bloeiende filipendula venusta ‘rubra’ (roze ellips). Een goede bodembedekker, die ook het ontkiemen van nieuw onkruid tegenhoudt, is de geranium maccrorhyzum (lichtblauwe ellipsen) . Een grote emmer vol uit eigen tuin getrokken en in aantal groepjes tegen het huis aan gezet. Verder bosanemoon wortelstokjes (wit of blauw?; witte cirkels, met stokjes gemarkeerd)), paar plukken vergeetmijnietjes (gele cirkels, foto 4), zenegroen (paars vierkant foto 3)en roodbloeiende aardbeien (roze vorm foto 1). Als laatste een stuk of 15 rozetjes van de vaste teunisbloem (links gele vorm foto 1 en midden onder foto 2).

1 thought on “De tuin van T&T”

  1. Nou, het oorspronkelijke exemplaar van die betwiste plant heb ik van Willie zelf, dus zij zal het vast het beste weten. Ik had hem, deels op grond van de geur, uitgemaakt voor Tanacetum macrophyllum (/hillfarmnursery.com/2014/04/19/tanacetum-macrophyllum-rayed-tansy-big-leaf-white-tansy). Als hij weer bloeit zal ik nog eens goed kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *