Bedum

Een oude boerderij in Bedum, aan een eeuwenoud laantje: de Buitenhof.

Afgelopen zaterdag waren we daar (repetitiedag van het koor waarbij ik zing) te gast. Wijds uitzicht, rustieke tuin. Tenminste zoals ik nu de foto heb gemaakt. Als je iets meer naar links kijkt op de bovenste twee foto’s zie je de grote silo’s van een grote melkfabriek een kilometer verderop. De enorme schuur van de boerderij is in de afgelopen 12 jaar geschikt gemaakt voor artistieke activiteiten: muziek, toneel en beeldende kunst. En de grote droom van eigenaar Christofoor Baljon om er ook opera’s uit te voeren is werkelijkheid geworden. Vanaf 2014 zijn er al verschillende opera’s opgevoerd in deze bijzondere setting.

Voor onze oefendag hadden we het rijk alleen. Waar je in de zomermaanden lekker naar buiten kan, bleven we nu toch vooral binnen. Lekker rondom de twee grote potkachels die elke een cirkel van warmte maakten. DE extra meegebrachte truien waren wel prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *