Daar zijn ze weer

De eerste primula’s aan de vijverrand. Met vers, gerimpeld blad, delicaat behaarde stengeltjes, en elegant zachtgele bloempjes. De pollen worden steeds voller, en op verschilende pekken rond de vijver zie ik kleine zaailingen staan. Goed zo. Lekker veel .

Gister nog even wat blaadjes uit de vijver gevist. En wat algen. Met de warme dagen komt er vaak een tijdelijke sterke algengroei in het water. Handig om dat er uit te vissen voordat de kikkervisjes rondzwemmen. Anders raken die verstrikt in de plukken alg die ik uit de vijver vis. Grappig, halverwege de week nog geen kikkers in de vijver. Zaterdag 1 of 2. Zondag al een stuk meer. Eerste kwaken heb ik gehoord. De dames zijn er nog niet denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *