Hoe snoei je koffieplanten?

Min of meer toevallig kwamen we terecht bij Dorothy’s koffie in Leek. We liepen over een industrieterrein, een beetje zoekend om ons heen te kijken,. Op deze plek verwachten we geen koffietentje. Een jonge vrouw kwam ons tegemoet. Zoeken jullie toevallig Dorothy’s Koffie?, vroeg ze ons. Ja, antwoorden we. Dat treft, vervolgde ze. Ik ben Dorothy. En ze liep met ons de hoek om, naar een grote loods waar ze haar koffiebranderij had. Koffie met een verhaal. Bonen afkomstig van een kleine cooperatie, op de flanken van de kilimanjaro. Met foto’s van het leven Tanzania, bij de koffieboeren. En instructieborden, onder andere over het snoeien van koffieplanten. Dat is iets wat we hier in Nederland niet echt hoeven te doen: koffie snoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *