Einde MMN

De hele maand mei het gras niet gemaaid, in het kader van de actie maai mij niet. Een kleine stukje rond de droogmalen hielden we wel kort. Inmiddels is het zenegroen uitgebloeid, en ook de meeste bloemen van het oranje havikskruid zijn voorbij. Niet al te uitbundig dit jaar, de droogte is merkbaar: veel kleinere bloemen dan sommige andere jaren.

Gister, 17 juni, de maaier uit de schuur gehaald en het veldje gemaaid. Komende week kan het gaan regenen (ik moet het nog zien), en als dat een beetje forse bui is dan slaat het 50 cm hoge gras helemaal plat, lastiger te maaien.

Eind mei heb ik de bloeiende bloemen geteld en een telformulier ingevuld voor de actie. Alleen de 18 het vaakst voorkomende bloemen kno n je invullen, terwijl we er ook nog andere in hebben staan. Als reactie kreeg ik de ‘nectarscore’ van onze tuin terug. Hoera! In categorie A (de hoogste). Op basis van de telling van het aantal bloemen produceert ons gazon 4688 milligram nectar per dag per m2. Daarmee worden per dag 419 honingbijen gevoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *