Naald

De eremurussen zijn in bloei. Vorige week al een lange bloemstengel met het begin van een kaarsje van bloemen. En vanaf 20 juni de eerste oranjegele bloemen. Van onder naar boven gaan steeds andere bloempjes open. Gaat wel snel, zeker als het zo warm is als vandaag (31,4 graden in Haren, een record voor 25 j ni). Een paar dagen later en bijna alle bloemen zijn open; de onderste gaan alweer verwelken.

Met een beetje geluk hebben we volgend jaar vier bloemen. De spinachtige wortel knollen splitsen zich zelf in twee, als ze blij zijn met de standplaats…

2 thoughts on “Naald”

  1. Ze zijn zeker mooi! Hier kwamen ze mooi op,maar zien er u zielig uit, verwacht geen bloemen te zien te krijgen,helaas.

    1. Ik heb de eremurus een paar jaar in een (zeer) droge bak in de voortuin gehad, geen bloei. Vorig jaar in de volle grond gezet in een iets verhoogd bed. En iets bedektere grond. En nu bloeien ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *