Pelargonia

Beide geraniums (pelargoniums) hebben afgelopen winter als stekken binnen overwinterd. De knalroze, bijna zo als een roze markeerstift, is een stek van een plant van de buren van vorig jaar. Laatste weken binnen helaas door luizen aangevallen, maar buiten doet ie het nu prima. De subtielere kleur roze is een stek van een plant van Jitske. Haar exemplaar heeft de winter niet overleefd, en ze heeft al weer een stek terug. Deze laatste staat op het terras, in een groepje met potten met vooral geurgeraniums. Bij de geurgeraniums is het blad het meest bijzonder, bij deze op de foto de ongelooflijk lange bloei.

Over geurgeraniums gesproken… bij de bloemist waar ik altijd langsloop op weg naar de ekoplaza hadden ze gister geurgeraniums die naar sinaasappel ruiken. Misschien ook eentje van meenemen. Voor de verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *