Bodemdierendagen

Van 22 september tot 8 oktober zijn het weer de bodemdierendagen. Dus nog een week de tijd om mee te doen en de kijken naar wat er allemaal rondkruipt op en onder de grond in je tuin. Een mooie zoekkaart kun je downloaden van de website.

Heb je regenwormen in de tuin? Ja, maar welke, er blijken een heleboel soorten te zijn. Of slakken. Wij hebben er in ieder geval een boel. Af en toe denk ik… wat lastig al die slakken. Blote slakken of huisjesslakken. Wist je dat ze wel heel nuttig zijn, en heel veel dode plantjes en oud plantenmateriaal opruimen (opeten). Alleen jammer dat ze soms ook aan plantjes zitten waar dat nou net niet de bedoeling was. En ook aan de kit die gebruikt is voor onze nieuwe ramen! De herfst is ook een mooie tijd om naar spinnen te kijken. Als er ’s morgens vroeg allemaal kleine dauwdruppeltjes zijn kun je de spinnenwebben goed zien. Soms zit de spin midden in het web te wachten, maar vaak ook ergens aan de rand van het web. Pissebedden kun je vaak vinden als je een steen omkeert of een blok hout dat op de grond ligt. Of onder een bloempot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *