Omgevallen gras

Een paar nachten flinke vorst en de bomen hebben abrupt grootste deel van blad laten vallen. Ook de halmen van de pollen molinia houden het voor gezien. Ze zijn er bij gaan liggen. Op zaterdag, in een periode van een paar uurtjes droog, even de tuin in. het was inmiddels 7 graden en verrassend aangenaam. De molinia halmen opgeruimd, de blaadjes van de paden en het gras geharkt en deels in de borders gestrooid. Andere deel van het bald is terecht gekomen op een grote hoop achter in de tuin. Verder heb ik een flinke voorraad blaadjes uit de vijver gevist. Niet allemaal nog. Ik had geen laarzen aan maar gympen, en stond een beetje balancerend aan de rand van de vijver. Het was overigens helemaal niet koud aan de vingers heb ik gecostateerd, terwijl ik blaadjes uit de vijver haalde en nat blad opraapte. Toen ging het weer regenen. Komende periode maar weer eens regelmatig een tuinuurtje stelen. Met rondom getsjilp van de mussen (zolang ze de silo met zaad nog niet leeg hebben) en gekwetter van meesjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *