Katjes van de hazelaar

Had je de knop herkend, in het vorige blogje? Op de onderstaande foto iets verder uitgezoomd: niet te missen, het manlijke katje van de hazelaar. Bij ons nog niet in bloei, maar dat zal niet lang duren. Boven het katje de drie knoppen waar in het voorjaar bladeren uit gaan komen.

De hazelaar staat achter in onze tuin. Jaren geleden heb ik die als klein zaailingetje daar neer gezet. Nu is het een enorme bal van een struik, een meter of 8 in het rond. Favoriete plek van Erik, de eekhoorn. In de Hazelaar hangt zijn eekhoornvoederhuisje. Na de vorst in de eerste week van december is al het blad van de struik af, dus Erik is makkelijk te zien als hij door de struiken en bomen huppelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *