Krokus

Het is stinzenplantentijd, voorjaarsbollen tijd.
Mooi als het …
– niet te warm is, dan zijn ze zo snel uitgebloeid;
– niet te nat is, dan verregenen ze
– niet te vroeg warm is, dan zijn de slakken al wakker

De combinatie van 2 en 3 bleken dit jaar funest voor de sneeuwklokjes in onze tuin. Twee weken geleden veelbelovend de knoppen in het groen, met de belofte van bungelende klokjes een week later. En een week later (vorige week dus) …. bijna niets. De bloemen waren wel gaan bloeien maar de witte bloemblaadjes werden direct door de slakken afgeknaagd. Alleen de groene bloembodems waren nog zichtbaar. De foto die ik vorige week plaatste was een nepperd. In de zin dat het wel de sneeuwklokjes in onze tuin zijn, maar niet dit jaar. De foto is van een paar jaar geleden.

Veel krokussen die vorige week bloeiden zijn omgevallen, de dunne nekjes kunnen niet zo veel hebben. Bij de verre schuur staat een kluitje paarse krokussen, die zijn wat beschutter en als er dan even een zonnetje schijnt…. mooi glas in lood effect,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *