Ingang om de hoek

Een tijdje geleden kreeg ik van collega Margreet een nestkastje. Die lag nog in de serre te liggen, totdat Eddy hem kortgeleden ophing. Beste plek is invliegopening op het noordoosten, meter of twee hoog. En dan ook op een plekje -bij voorkeur- waar je het kastje goed kunt zien. Idealiter is een fikse boomstam, niet zo ver van het raam op het zuidwesten. Dan kijk je pal het kastje in. Aan die kant hebben we alleen een stel coniferen staan, er hangt wel een kastje tegen de stam, maar niet zichtbaar vanwege het altijd groene coniferen loof. Deze keer het kastje daarom tegen het huis aan gehangen, bij de werkkamer van Eddy, ongeveer op het noordoosten. Uhh, ingang om de hoek. da’s noord met een klein beetje west. Maar wel beschut door het huis tegen stormachtige westenwinden. Benieuwd of er iemand komt wonen.

Hmm, de dakgoot mag wel een lap hebben bij de grote voorjaarsschoonmaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *