HORTUS plantenmarkt 14 april

Op 14 april is in Hortus Haren de jaarlijkse plantenmarkt. Ruim 20 kwekers komen er hun waar verkopen. Voor elk wat wils. Van super kleurig, tot subtielere plantjes. Van veelvoorkomend, tot superspeciaal.
Er is ook weer een kraam van de IVN werkgroep Wilde Planten Tuinen. En zoals elk jaar heb ik daar heel wat plantjes voor opgepot. Gister en vandaag de planten gesorteerd, en her en der een slak afgeplukt. De planten staan nu in dozen gereed voor Renee die ze met de auto op komt halen.

Uiteraard is er ook een stand van de Vrienden van de Hortus. Voor de toevallige bezoeker die nog niet eerder in de Hortus was en enthousiast geworden is van het bezoek aan de plantenmarkt. Bij die stand kun je Vriend worden en het hele jaar door langs komen in de Hortus.

Op verzoek van tuinbaas Walter kun je bij de Vrienden stand ook terecht voor het kopen van (overtollige) kuipplanten. Zonder kuip overigens en zelf af te halen/ mee te nemen.
Dit zijn planten die ‘dubbel’ zijn in de Hortus. Met de opbrengsten van de verkoop kunnen dan enkele nieuwe kuipen gekocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *