Vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid, digitalis purpurea. Niet bijzonder, niet zeldzaam, overal te zien. En o zo mooi, ik houd van ze. In de achtertuin hebben we een paar paarsroze. we kijken erop uit vanaf het terras. De eerste drie foto’s zijn van een stukje zijborder. In de lente been en al krokus, en nu de digitalissen. Met een heel aantal witte. De eerste foto is in de volle zon gemaakt, rond twee uur vanmiddag. Foto 2 en 3 om half acht ’s avonds. Klik maar eens op de foto’s om ze in groter formaat te zien. De halfacht foto geeft een veel zachter, mooier, beeld van de bloemen. ’s Morgens vroeg en ’s avonds niet al te lang voor zonssondergang…. dan is het licht op zijn mooist om ‘zachte’ foto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *