Op zoek naar de naam

In Feikje’s ‘bergtuin’ stond op heel veel plaatsen een vetplantje, uitbundig bloeiend met sierlijke hangende gele bloempluimen. Langs trappetjes, over muurtjes bungelend, maar ook her en der in de borders. Groeit overal, aldus Feikje. Ze pakte een schepje en ‘ropte’ er meteen een paar polletjes uit, voor ons om mee te nemen.

feikjerasquert2geel

fekjerasquert 3 geeldetail

feikjesbloeminharen
In pot op ons terras

Een paar staan er nu op ons terras in pot. Om van dichtbij te kijken of ze goed aanslaan, en als reminder hoe ze eruit zien. Want we zijn nog op zoek naar de naam. Ik dacht sedum huppeldepup, maar dat is het niet volgens Feikje. In de Nederlandse naam zit iets met ‘goud’, zei ze.

Al even gegoogled op ‘vetplant geel hangend’ en zo, nog niet gevonden. Ik twijfel er niet aan dat ik binnenkort een reactie krijg van een lezer die schrijft: die ken ik, dat is <naam van de plant, nader in te vullen>.

3 thoughts on “Op zoek naar de naam”

  1. Via reacties op deze blog, en ook per mail kreeg ik van verschillende mensen de naam van dit leuke plantje. Dank! Goudmossel, maar ook goudkorrel in het Nederlands.

  2. Dat is een boeiende vraag! Het is idd een plant met ‘goud’ in de naam:goudmossel (chiastophyllum oppositifolium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *