Een week eerder

De hele winter zit de kracht verstopt in de bollen en knollen. Bruin, droog, niets te zien. In een bak met zaagsel in de kelder, staan verschillende bollen en knollen. Vorige week, toen ik even in de kelder was, zag ik opeens groene puntjes boven het zaagsel uitsteken. De hoogste tijd!

Nog even binnen totdat de vorst voorbij is.

Vandaag een paar zakken potgrond gekocht. Een duik in de schuur om een paar forse potten te voorschijn te toveren. En toen voorzichtig grabbelen in de bak zaagsel. Steeds meer knollen komen te voorschijn. In porties gaan ze in potten, aarde erover, water toevoegen. Ik heb er geen naamkaartjes bijgedaan, ik ga ze wel herkennen als ze boven de grond komen: begonia, gloriosa, commelina, gladiool en aronskelk.
Voorlopig blijven de potten nog in de serre staan, ivm af en toe nog nachtvorst. Straks -midden in de zomer- volop kleur in potten op het terras. Mooi vooruitzicht. Zo zag het er vorig jaar uit. Inmiddels hebben we zelf ook een agapanthus, ben benieuwd of die gaat bloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *