Sterjasmijn of trachelospermum jasminoides

Toscaanse jasmijn of sterjasmijn is een klimplant met wintergroen blad en een enorme hoeveelheid witte geurende bloemen. Hij kan flink groeien en snoei doe je het beste in het voorjaar. Bloei van mei tot september. Als je de plant langs een rooster of hek leidt kan het zelfs een windscherm, bijna een haagje, worden. Op internet lees ik dat een nadeel van de sterjasmijn is dat hij nogal eens bevriest in de winter…. Maar met steeds minder strenge winters en op een beetje beschut plekje valt dat waarschijnlijk wel mee.

Sterjasmijn in de tuin van Alice E. De geur er bij denken.

Sterjasmijn-weetjes

  • Komt uit Japan, verre Oosten.
  • Kan 6-9 meter hoog worden.
  • Kan in koudere gebieden als kuipplant worden gehouden (hmm wel een grote).
  • Blad blijft ’s winters aan de klimheester, kan dan rood kleuren.
    Naam komt van de geurende, op jasmijnbloemen lijkende, witte bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *