Koevinkje

Deze bruine vlinder vliegt niet lang, een week of twee. Ik zie hem ook niet elk jaar. Dit jaar waren ze weer te vinden in de tuin. Alleen lastig te fotograferen, ik heb een hele serie onscherpe foto’s, en een redelijk scherp (tikkie harde belichting).
Het gaat over het koevinkje. Deze vlinder is namelijk een nogal wilde heen-en-weer-vlieger. Zit nooit eens stil, een soort ADHDertje. En als ie gaat stilzitten… dan meestal een beetje in de schaduw aan de onderkant van een blad. Tja een donkerbruine vlinder op een beschaduwd plekje, levert ook niet bepaald mooie foto’s op.

Grappig koevlinder-weetje:
Mevrouw koevlinder zet haar eitjes niet af aan de onderzijde van een blad of plantenstengel, maar laat de eitjes tijdens de vlucht gewoon in het hoge gras vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *