Nieuwe Hortensia’s

Na de zeer natte dagen afgelopen week, was het vandaag, zondag prima weer. Vanmorgen heerlijk op terras gezeten en met Eddy de scrypto puzzel uit de NRC opgelost. Kopje cappuccino erbij, lekker ontspannen.

Na de lunch, de tuin in gedoken. Ik ben begonnen om buxussen weg te halen. Stukje bij beetje. Vorige week een klein stukje heg (was aangetast), vandaag een grote bolvormige buxus in stukjes geknipt. Op zich een prima gezonde struik, maar het wordt allemaal zo groot (en veel werk wat betreft snoeien). Het uitspitten van de stronken is even lastig, maar ook die zijn er uit.
In het vrijgekomen stuk flink wat compost toegevoegd en toen twee bijzondere struikjes geplant. Het zijn de mooi aangeslagen stekken van twee hortensia’s uit de tuin van mijn moeder, een rode en een witte.
Ze staan vlak naast ons terras, en dat ze mooi mogen groeien!

Hortensia’s van Ma
De rechter hortensia heeft een bloemknop. Dan kunnen we zien of dit de rode of de witte is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *