Kabbes 1: Marietje

Bij bezoekje aan open dag in de Jakobstuin stond ook Brian Kabbes daar met een plantenkraampje. Heb er twee gekocht.

De eerste is een kleine herfstaster. Vrij laag 40-50 cm, grote bloem en bijna verstopt hartje, zo gevuld is de bloem.  Ik dacht: ik onthoud de naam wel: iets met ‘Ballard’.
Maar als je even gaat zoeken op internet kom je een meerdere asters nova belgii “xxx Ballard” tegen. Gelukkig heb ik er een kaartje met de naam bijgekregen. In eerste instantie dacht ik dat er ‘Hillary Ballard’ op stond (nou eigenlijk ‘ illary Ballard’). Die soort is niet te vinden op internet. In tweede instantie las ik ‘Mary Ballard’. Ook die komt niet voor. Maar aster nova belgii ‘Marie Ballard’ wel. Die is op heel veel plekken te vinden. Zal dus wel een Marietje zijn.

Aster nova belgii ‘Marie Ballard’

Nog niet gevonden wie ‘Ballard’ eigenlijk is. Tips welkom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *