Nachtschone

Mirabilis jalapa is de wetenschappelijke naam. Nachtschone is de Nederlandse naam. Dat licht niet aan de wortelknol, die ziet er niet bepaald mooi uit. De bloemen, dat moet ik noch gaan zien. Waarschijnlijk is het vooral de geur, die tegen de avond goed los komt. Dus in de buurt van terras zetten.
De plant wordt meestal als eenjarige gebruikt en is makkelijk te zaaien. Sommige mensen graven aan het eind van het seizoen de bruine wortel op, laten hem in turf overwinteren en potten hem volgend jaar weer op.
Voor de prijs hoef je niet zo ingewikkeld te doen. Vijf wortels, samen voor 2,50. Aangeschaft op de liefhebbersdagen bij De Kleine Plantage in eenrum. Allerlei zomerbollen en knollen. Stand van bloembollenkwekerij hein Meeuwissen. De kleur? Afwachten. Kan vanillegeel, wit of cyclaamkleurig zijn.Twee wortels in grote potten gedaan, de andere drie op verschillende plekken in het eerste bed links van het tuinpad, vlak bij het terras.  Ben benieuwd. Ook of de slakken ze lusten….

Geen schorseneren maar mirabilis jalapa
Tunnelkas De kleine Plantage

Ooit heb ik ze gezaaid, maar planten werden slungelig en kwamen nauwelijks aan het bloeien. Dus ook weinig geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *