Laatste gladiool

Al jaren hebben we Abesijnse gladiolen in potten op het terras. Ze ruiken zo heerlijk. De bollen in potten zijn al maanden uitgebloeid.
Omdat elke bol zich elk jaar verdubbelt, krijgen we er steeds meer. Dus ook vier groepjes in de volle grond geplant. Ze bloeiden later, een ervan had dit weekend nog zijn allerlaatste bloem. Die heb ik binnengehaald.

De bollen, elk verdubbeld, en nog een heleboel broedbolletjes. Die bloeien niet meteen volgend jaar, maar als ik ze verder opkweek…
De laatste gladiool, nog een dagje pronken
Wit met dieprood hart

Vorig jaar had ik voor het eerst de gladiolen in volle grond. Ook toen mooi gebloeid. Bij wijze van experiment had ik de bolletjes  de winter ook buiten laten staan. Geen succes, niets meer van over. Vandaar dat ik nu de planten heb opgegraven. De komende weken kunnen de bladeren afsterven en hun laatste restjes energie in de bollen stoppen. Dan overwinteren in de kelder, en mooi vooruitzicht op een heleboel gladiolen volgend jaar. Meer in de grond vlak bij terras, en misschien 1 pot nog op het terras. Om het seizoen te rekken.

1 thought on “Laatste gladiool”

  1. Dag Tineke,

    Ik had een wespennest in een grote rododendron. De tuinman die me af en toe helpt met het zware werk kwam daar op een pijnlijke manier achter. Mijn zoon ging op mijn verzoek vorige week kijken ….
    Helemaal leeg en aangevreten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *