Elfenbloem ‘Eef’

Elfenbloem, epimedium
Vers blad van de elfenbloem

Dit is de gewone elfenbloem. Zachtgele klokjes aan stevige stengeltjes. Het oude blad van vorig jaar had ik op tijd afgeknipt, voordat de bloemen omhoog kwamen, anders is het zo’n gepriegel. Het nieuwe blad komt inmiddels op, oranjegroen gemarmerd. Later wordt het blad meer effen groen en zo’n 30 cm hoog. De bloempjes verdwijnen dan weer.

Epimedium bij Eef in de tuin
Elfenbloem ‘Eef’, een toevallige variatie, oranje ipv lichtgeel

Bij Eef zag ik ook een grote pol van deze epimedium, met aan de rand een stengel met bloemen in een andere kleur: oranje. Ik adviseerde Eef er een draadje omheen te doen en na de bloei eventueel apart te zetten en verder op te kweken. Een spontane mutatie? Ik noem hem elfenbloem ‘Eef’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *