Cotswolds: Great Comp Garden

Van 17-22 juni op tuinreis geweest, met tuinvriendin Jitske. Reisdoel: the Cotswolds in Engeland, Shakespeare country. Met de bus, van Kupers Tuinreizen. lange reisdagen, dat wel, heenweg om 5:13 de trein uit Hareb naar opstapplaats Zwolle. Dan Amersfoort, Utrecht, Hazeldonk (bij Breda), Gent, via een omweg vanwege files, naar Calais. Bus op trein en in halfuurtje door de tunnel. Ook aan Engelse kant nog vijf uur rijden. Iets meer zelfs door file rond Londen in spitsuur. Die 5 uur werd onderbroken door het eerste tuinbezoek. Lekker voor de tuinliefhebbers en ook nodig als rustpauze voor de chauffeur. Deze eerste tuin ligt in Kent, bij het plaatsje Sevenoaks, ten zuidoosten van Londen: Great Comp Garden.

Sweeping lawn
1 paardebloem in onberispelijk gazon
tuinruine
salvia’s

7 hectare groot, rondom een 17e eeuw landhuis. Uitgestrekte grasvelden, golvende borders, slingerende bospaden, een ruine, en formele delen. Heel veel salvia’s ook. De curator van de tuinen, William Dyson, heeft ook een salvia-kwekerij, en heeft in 2015 op de Chelsea Flower show gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *