Cotswolds: Hidcote

De naam van deze tuin ken ik van verschillende tuinprogramma’s en van een heel bekende lavendel cultivar, lavendula angistifolia ‘Hidcote’, of ook wel de gewone lavendel, die wij ook in de tuin hebben staan. Waar de tuin precies ligt wist ik niet, nu wel.
In de Cotswolds, vlakbij het leuke plaatsje Chipping Campden , ligt Hidcote Manor Gardens.

Ruim 10 hectare, in fasen aangelegd tussen 1907 en 1938 door Lawrence Johnston, die veel van de planten zelf verzamelde. In 1948 schonk hij de tuinen aan de National Trust. Mooi dat we drie uur de tijd hadden in deze tuin, zo veel te zien. Met gebruik van veel taxus- , hulst-, en beukenhagen is Hidcote verdeeld in vele tuinkamers. Tuinkamers met vijvers, een witte tuin, overal doorkijkjes.

Ze maken in de tuin weinig gebruik van naambordjes, maar je kunt een foto maken van een plant en een mail-met-foto, en waar de plant in de tuin staat opsturen. Heb ik gedaan voor een plant met gekke ronde knoppen. Als ik geen antwoord krijg, wijd ik er een blogje aan, misschien weten jullie lezers het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *