Cotswolds: Kiftsgate

De tuin waar een roos naar genoemd is, Kiftsgate Court gardens. De roos Rosa filipes ‘Kiftsgate’ bloeit met trossen witte bloemen en is een echt monster. De eigenaren van Kiftsgate Court Garden claimen dat hun roos de grootste rozenstruik in Europa is. Zou best kunnen. De dame die ons ontving gaf ons de ‘uitdaging’om de roos te vinden. Hint 1: in een boom. Hint 2: hij bloeit niet, het is nu derde week juni en de roos bloeit pas half juli… Kiftsgate roos is een doornroosje roos, als je even niet kijkt is jet huis (of kasteel) begroeid.


Een tuin met moderne onderdelen en klassieke elementen. Wist je dat Kiftsgate hemelsbreed maar 250 yards (we zijn in Engeland) van Hidcote verwijderd ligt. Alleen ligt Hidcote op een plateau en Kiftsgate net aan de rand van het plateau. Dat betekent dat er forse hoogteverschillen zijn, en met een tikje regen zoals deze dag, kunnen de steile paadjes flink glad zijn. Goed oppassen dus, op weg naar beneden. Daar beneden in de diepte lag een halfronde vijver, met prachtig uitzicht op het landschap.

Het was een beetje nat deze middag, om te voorkomen dat de graspaden kapotgetrapt werden door de vele bezoekers waren sommige stukken afgesloten. Een moeilijk stuk, onder dikke schaduw van bomen bleek zelfs kunstgras te hebben!

3 thoughts on “Cotswolds: Kiftsgate”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *