Cotswolds: Picturez

Rond lunch op 20 juni een bezoek aan Stow-on-the-Wold, een marktstadje vol met de typische Cotswolds gele zandstenen huizen. Jitske en ik zochten een pub met ‘garden’, dat een piepklein teraasjes achter de pub bleek te zijn. Helaas geen Ploughmans lunch, maar broodje kon ook. En kleine boekwinkeltjes zijn ook zeer aanlokkelijk. Deze met een super enthousiast boekwinkel-hondje.

Boekwinkelhondje had zijn eigen fauteuil
Ook een verdroogde Hebe kan decoratief zijn…
Ondeugend beeld
Bloemenwei
Hier geef ik uitleg bij deze bijzondere boom, een Wollemi Pine, vergelijkbare soorten kwamen al 90 miljoen jaar geleden voor (zijn fossielen van gevonden) en lang was gedacht da het geslacht uitgestorven was. In een afgelegen vallei in Australie werd enkele tientallen levende exemplaren gevonden. Hun precieze lokatie wordt zorgvuldig geheim gehouden en er is een kweekprogramma gestart om de soort voor uitsterven te behoeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *