Tekstje bij een plaatje

Wat is het verhaal achter deze foto? Je ziet een stuk van de omgevallen appelboom achter in onze tuin. Ligt er al heel lang en is nu echt bijna uit elkaar gevallen. Niet alleen door de kleine kriebelbeestjes die het hout langzaam verteren, samen met schimmels. Er is ook iets groots bezig geweest, we vermoeden een steenmarter, die op zoek naar inzekten hele brokken van de stam af heeft getrokken (de losse stukken zijn een centimeter of 10 groot. Moet heel recent gebeurd zijn want de verse snippers liggen er pas een paar weken. Zou een volwassen egel het ook gedaan kunnen hebben? Week of twee geleden liep er gewoon een door de tuin te banjeren, geen winter genoeg te eten. Of een sterke vogel zoals een gaai?

Iets meer inzoomen en je ziet dat er -mooie schutkleur- nog her en der appels van vorig seizoen liggen. Vrijwel zwart (en hol) ondertussen. Van diezelfde (ongevallen) appelboom, die weer uitgelopen is. De eerste bloemen van het longkruid komen uit. Volop blad van speenkruid, nog even en de bloempjes zijn er. Op de onderste foto komt ook al weer een bosandoorn op. En meteen links er van ligt een eikeblad.
Dat is vreemd, want we hebben geen eiken in de tuin. Moet met de wind van afgelopen weken ergens vandaan zijn komen waaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *