Nieuw stukje voortuin 2

Eind maart nieuw stukje voortuin ingeplant. Zo ziet het er anderhalve maand later uit.

9 mei

Van links naar recht: twee beemdkroonachtige rozetten uit de achtertuin, dan 5 grijsgroene toeven van de sedum herbstfreude, daar voor 6 lage asters. Vorig najaar bij Vivara gekocht en in potten gelaten om zo stevig mogelijk de grond in te gaan. We hebben hier slakken die asters extreem lekker vinden, en regelmatig zijn de planten -als ze nog laag zijn- helemaal opgegeten. Daar weer voor 6 x met grijsblauw blad: cerintje major planten, Toen ik ze in maart in de grond zette hadden de zaailingen nog maar twee bladeren. Nu weer naar achter: 3 pollen plataargras (chasmanthium latifolium). Net buiten beeld rechtsboven van deze foto stond een flinke pol, ik heb er in maart de helft vanaf gehakt. Ja, echt gehakt, of misschien nog beter ‘gekliefd’, de wortel kluit is enorm stug. Ik moest echt springen op de schep om ze gedeeld te krijgen. Die halve pol in drie delen in de grond gezet. De andere helft staat nog waar ie stond. Dan in de rechteronderhoek: drie kleine roosjes, gele bijenweelde. ZE gaan bijna bloeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *