Fruitschaal voor vlinders

Toen de eerste vlinderstruik begon te bloeien eind juli vlogen er heel wat dagpauwogen rond. Toen werd het augustus en heet. Te heet blijkbaar voor de vlinders. Behalve de koolwitjes die in grote aantallen in de tuin vliegen, vrijwel geen enkele andere gezien. En inmiddels is de eerste bloei van de budleija zo goed als voorbij. Ik heb de vlinders gemist….

Daarom maar een paar fruitschalen voor vlinders neergezet. Met de valpruimpjes die onder de heg lagen en een paar valappeltjes. En op een plek gezet waar ik ze makkelijker kan bekijken. Nog geen overvloed maar alvast wel een atalanta.

NB. Vandaag maar liefst 4 atalanta’s gezien, wellicht zijn ze met de oostenwind van gister aangewaaid. Niet bij de vlinderstruik trouwens, maar in de serre. Daar vliegen heel vaak vlinders naar binnen, naar de nok, enproberen daar naar het licht/ de zon te vliegen. Zonde van de energie en op warme dagen wordt het er ruim boven de 35 graden.

Geconstateerd dat dagpauwogen de slimste vlinders zijn. Zij ontdekten dat je via de dakraampjes naar buiten kon. De atalanta’s en de witjes lukte dat meestal niet.

De hele dag bezig geweest vlinders naar buiten te laten. Op dit moment (acht uur ’s avonds zie ik niets meer fladderen in de serre. Voor de zekerheid een schoteltje met suikerwater neergezet, als ik er vannacht per ongeluk 1 opsluit. Misschien lusten ze dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *