Plaatjez 16 augustus

Bijzonder mooi blauw van de virginische ereprijs. Deze zijn in de kier van het terras terecht gekomen, te mooi om weg te halen. In het voorjaar heb ik een paar andere zaailingen wel weggehaald en op andere plekken in de tuin neer gezet.
Jaren geleden van Jan, vroegere Gasunie-collega, gekregen. Er schijnt ook een witte versie te zijn.
Bloeiwijze van cypergrasje van plant getrokken bij het passeren. Platgetrapt en gedroogd in de zon. Een plaatje! Om zo in herbarium te plakken. Dat vind ik zo leuk van een beetje in de tuin rondwandelen als het te warm is om echt iets te doen. Gewoon kijken wat er zoal te zien is: wondertjes van de natuur.
Tuinwerkplek
Aan de vijverrand stond een rozet, van een grote kaardebol dacht ik. De plant begon te groeien en te groeien, en viel pardoes om, in de vijver. Vreemd dat het blad langs de stengel er anders uitzag dan van de lichtpaarse gewone ‘grote kaardebol. Ingesneden. Nu bloeit ie: wit! De bloemhoofdje begonnen langwerpig/ovaal zoals van de grote kaardebol, maar nu ik goed kijk, zie ik ook een aantal rond bloemhoofden. Zou het dan toch een kleine kaardebol zijn?
Stek hortensia Marissii Perfecta, 4 stekken eerder dit jaar genomen, 1 ervan bloeit al.
De grote struik in de achtertuin heeft inmiddels flink last van de droogte, deze stek kreeg steeds water bij dorst. Dit is mooist tijd: een paar van de hartbloempjes zijn al open, en een paar knoppen zitten nog dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *