Meer Flox

Als ik het weer zie bloeien in deze tijd van het jaar, dan droom ik steeds weer van een tuin vol met floxen. Meer floxen in de tuin, in grote groepen. Vooral wat meer kleuren. We hebben nu deze fraaie licht roze met donker roze hart en een spierwitte.

Paar weken terug wandelden we door naburig dorp Onnen en liepen langs de achterkant van het terrein van een hovenier. Vol met floxen in potten, mooi in bloei. Ze verkopen officieel geen planten , maar gebruiken de bloeiende planten wel bij het tuinonderhoud waar ze sterk in zijn. Toch geprobeerd, via mail op hun website: zou ik er wat van kunnen overnemen? Helaas tot nu toe geen reactie.

Heb je floxen over, wil je in het najaar je grote groepen wat uitdunnen, en woon je in de buurt van Haren, stuur dan een mailtje met foto van de bloem. Ik help je er graag vanaf en wil ze ook wel komen uitspitten.

Aanvulling 30 augustus:
We waren een stukje wandelen op zondagmiddag en toen we terugkwame stonden er een paar zakken met plantjes op het terras: met paarsblauwe flox. Van Ina, dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *