Meidoorn bloesem

De meidoorn staan hier volop in bloei. . Achter in de tuin hebben we een fors exemplaar, overladen met bloesem. In de zijtuin een wat kleiner exemplaar, ook in bloei. En dan een lange heg tussen ons en buurman Jan. Iets minder uitbundig bloeiend omdat de heg jaarlijks gesnoeid wordt. Maar hier zijn de bloesems wel makkelijk van dichtbij te zien. Alsof ze met een heel fijn penseeltje geschilderd zijn, en van zachtroze stipjes voorzien.

Nu het zo vochtig is en zo veel bomen bloeien komen de geuren ook goed tot hun recht. Als we tijdens ons ommetje wat ruiken, kijken we, afhankelijk van de windrichting, even in het rond om te kijken welke boom dat is. Vaak meidoorn, maar ook allerlei prunussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *